Wskazania:
Solgar z dumą prezentuje produkt Nutri-Nano™ CoQ-10.
Nutri-Nano™ firmy Solgar oznacza opatentowaną nanotechnologię, dzięki której składniki odżywcze rozpuszczalne w tłuszczach są przekształcane w składniki amfifilowe, tj. substancje rozpuszczalne zarówno w tłuszczach jak i wodzie. Odbywa się to poprzez umieszczenie składników rozpuszczalnych w tłuszczach w rozpuszczalnej w wodzie otoczce o rozmiarach nanometrycznych, zwanej micelą.
Forma koenzymu Q10 zastosowana w Nutri-Nano jest ponad 3 razy lepiej przyswajalna niż krystaliczne (sproszkowane formy) Q10*
Skala nano
- 1 nanometr = 1 miliardowa część metra (0,000000001)
- Włos ludzki ma ok. 80000 nm szerokości
- Typowy wirus ma 10 nm
- Hemoglobina ma 5,5 nm
- 1 micela Nutri-Nano™ CoQ-10 ma 30 nm szerokości
- 1 micela zawiera 400 cząsteczek CoQ-10
Działanie:
Działanie koenzymu Q10 jest szerokie. Przede wszystkim substancja ta wspiera kuracje lecznicze przy wielu poważnych schorzeniach, np. w miażdżycy, cukrzycy typu II, nadciśnieniu tętniczym, niewydolności krążenia, a ponadto parodontozie, czy chorobie Parkinsona. Jako doskonały antyoksydant, ma działanie przeciwnowotworowe. Ponadto zabezpiecza przed tworzeniem się złogów cholesterolu w tętnicach. Oprócz tego posiada zdolności naprawcze – hamuje negatywne działanie wolnych rodników i niszczy je. Działa zatem odmładzająco.
Sposób użycia:
- Dorośli: 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Skład:
substancja wypełniająca: polisorbat 80; żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (z oleju palmowego i oleju z ziarna palmowego); trójglicerydy o średniej długości łańcucha, Koenzym Q-10 Nutri-Nano™ (ubichinon), barwniki: ekstrakt z papryki, dwutlenek tytanu.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek składnik leku.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Informacje ogólne:
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: cukrów, soli, skrobi, pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów.