Działanie:
(MK-7)
- Witamina K słynie ze swej roli, jaką odgrywa w krzepnięciu krwi i utrzymaniu kości w dobrym stanie.
- Witamina K występuje w kilku postaciach, w tym jako K1 i K2.
- Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, brukselka, kapusta włoska, ziemniaki.
- Witamina K2 występuje również w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Sposób użycia:
- Dorośli: 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Kobiety w ciąży i karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Skład:
substancja wypełniająca: fosforany wapnia; substancja glazurująca.: hydroksypropylometyloceluloza; dekstryna, olej słonecznikowy, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; substancja glazurująca: guma celulozowa; witamina K (menachinon: głównie menachinon-7 (zawiera soję i mleko).
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek składnik leku.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Informacje ogólne:
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: cukrów, pszenicy, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Niska zawartość sodu.