Wskazania:
Polecany jest dla osób dorosłych do stosowania w przypadku osłabienia, wyczerpania, zmęczenia oraz podczas rekonwalescencji.
Działanie:
Żeń-szeń syberyjski pomaga w prawidłowym funkcjonownaniu układu odpornościowego, sprzyja utrzymaniu prawidłowego krążenia krwi, co wpływa na wydajność mózgu. Żeń-szeń przyczynia się też do optymalnej aktywności umysłowej i poznawczej, zwiększenia energii fizycznej i psychicznej, wspomaga zdolności psychiczne i fizyczne w przypadku osłabienia, wyczerpania, zmęczenia oraz podczas rekonwalescencji. W roślinnej kapsułce suplement diety Solgar Żeń-szeń syberyjski zawiera 150 mg wyciągu z korzenia żeń-szenia syberyjskiego zawierającego 1,2 mg eleuterozydów E i B (0,8%) oraz 150 mg sproszkowanego korzenia żeń-szenia syberyjskiego. Celem zachowania świeżości składników aktywnych do kapsułki dodano specjalny, opatentowany składnik PhytO2X® – mieszaninę naturalnie występujących przeciwutleniaczy (karoteny, kwas askrobinowy). Produkt bezglutenowy, który nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Sposób użycia:
- Dorośli: 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Kobiety w ciąży i karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Skład:
Wyciąg z korzenia żeń-szenia syberyjskiego, Korzeń żeń-szenia syberyskiego (proszek), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy i karoteny (mieszanina*), substancja wypełniająca: celuloza.
*PhytO2X® jest specjalną mieszaniną występujących w naturze przeciwutleniaczy, której celem jest zachowanie świeżości składników.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek składnik leku.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Informacje ogólne:
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.